U.S. Election Assistance Commission

&

National Institute of Standards and Technology

The Path to E2E Protocols for Voting Systems

Workshop Agenda

Date: October 6 & 7, 2022

Registration Link: https://www.nccoe.nist.gov/get-involved/attend-events/path-

end-end-e2e-protocols-voting-systems

Day 1 - October 6th, 2022

Time	Duration	Topic	Speaker
1:00-1:10 pm ET	10 mins	Opening Remarks	EAC Chairman Commissioner Hicks
1:10-1:15 pm ET	5 mins	Meeting Logistics	Gema Howell/Tom Walters - NIST
1:15-1:45 pm ET	30 mins	Keynote Presentation on E2E in Voting Systems	Ben Adida, - VotingWorks
1:45-2:00 pm ET	15 mins	Overview of the E2E protocol evaluation process	Andy Regenscheid - NIST
2:00-2:15 pm ET	15 mins	Break	
2:15-3:15 pm ET	60 mins.	Panel Session: Integrity and Voter Confidence	Moderator: Barbara Guttman - NIST Voting Program Manager Panelists: Meagan Wolfe - Election Administrator and Chief Election Official for Wisconsin Trevor Timmons - Chief Information Officer, Colorado Dept. of State Neal McBurnett - Independent Election Integrity Consultant

Time	Duration	Topic	Speaker
3:15-3:30 pm ET	15 mins	Break	
3:30-4:30 pm ET	60 mins	Panel Session: Security	Moderator: Andy Regenscheid - NIST Panelists: • Vanessa Teague – Australian National University • Dan Wallach – Rice University • Josh Benaloh - Microsoft • Mike Byrne – Rice University
4:30-5:00 pm ET	30 mins	Q&A Discussion and Closing	Gema Howell - NIST

Day 2 - October 7th, 2022

Time	Duration	Topic	Speaker
1:00-1:10 pm ET	10 mins	Opening Remarks	
1:10-2:10 pm ET	60 mins	Panel Session: Accessibility and Human Factors	Moderators:
2:10-2:30 pm ET	20 mins	Break	
2:30-3:30 pm ET	60 mins	Panel Session: Implementation of E2E in Voting Systems/Testings	Moderator: Jon Panek - EAC Testing and Certification Director Panelists: • Jim Canter – Chief Technology Officer, Hart InterCivic • RC Carter – Director, Election Guard • Ben Adida – Executive Director, VotingWorks • Mike Santos – Voting Senior Test Manager, SLI Compliance • Jack Cobb – Senior/Lead Test Engineer, Pro V&V

Time	Duration	Topic	Speaker
3:30-3:45 pm ET	15 mins	Next Steps Presentation	Jon Panek - EAC Testing and Certification Director
3:45-4:20 pm ET	35 mins	Q&A Session	Andy Regenscheid - NIST
4:20-4:30 pm ET	10 mins	Closing Remarks	EAC Chairman Commissioner Hicks